Sheshi Wilson, Qendra Olimpia (+355) 69 47 53 407

Fituesja e Miss Universe 2019 thotë se lëkura e saj kurrë nuk është konsideruar si “e bukur” gjatë fëmijërisë

Garuesja e konkursit të bukurisë në Afrikën e Jugut Zozibini Tunzi dha fjalë tronditëse për lidershipin femëror, ndryshimin e klimës dhe bukurinë kur ajo u kurorëzua Miss Universe 2019. Zonja Tunzi, e cila është Afrika e Jugut e tretë që kurorëzohet Miss Universe, foli në skenë në Tyler Perry Studios në Atlanta, Georgia për mënyrën se si kur ishte fëmijë, gratë që dukeshin si ajo nuk perceptoheshin si të bukura. “Unë jam rritur në një botë ku një grua që duket si mua – me llojin tim të lëkurës dhe llojin tim të flokëve – nuk konsiderohej kurrë e bukur”, tha modelja përpara kurorëzimit të saj. “Dhe mendoj se është koha që ndalet. Unë dua që fëmijët të më shikojnë dhe të shohin fytyrën time dhe dua që ata të shohin fytyrat e tyre të pasqyruara tek unë.” Pas fitores së zonjës Tunzi, disa përdorues të mediave sociale festuan faktin se një grua e zezë që mbante flokët e saj natyrale u kurorëzua Miss Universe.

.

'I want children to see their faces reflected in mine,' Miss South Africa says

.

“Fjalët #ZozibiniTunzi nuk mund të përshkruajnë si ndihem tani që ju i dhuruat çdo vajze me ngjyrë me flokë të shkurtër një arsye për ta dashur veten edhe më shumë. Ju jeni një reflektim i vërtetë i një Mbretëreshe, ”shkroi një person në Twitter.

“Një grua e zezë me lëkurë të errët dhe flokë të shkurtër natyrorë është Miss Univers. Çfarë kohe për të qenë gjallë. Paraardhësit tanë po gëzohen. Ne kemi bërë një rrugë të gjatë njerëz të zezë. #ZozibiniTunzi ”, shkruajti një tjetër.

Ky ishte një moment tepër kulminat për të gjitha vajzat mbanë botës dhe kuptimplotë për të mos hequr dorë nga ëndrra dhe për të arrirë qëllimet.